Hämta din sparade mössa

Fyll i den E-post som angavs när du sparade din mössa och klicka på hämta så laddas mössan in precis där du slutade...

Studentmössa - designa & beställ!

Det finns flera olika studentmössor att välja mellan. Vår favorit och den mest populära studentmössan är "Designa Fritt" som ger dig störst valmöjlighet till det bästa priset! Du väljer hur din mössa ska se ut och priset justeras efter dina val.

Handla tryggt, enkelt & bekvämt

Eller välj något av våra Designförslag

Har du svårt att bestämma dig för hur du vill att din studentmössa ska se ut, eller saknar du bara inspiration? Spana in våra designförslag och utgå ifrån dem när du designar din studentmössa.

Designa fritt

 • VÅR STORSÄLJARE 
 • KÖP & DESIGNA DRÖMMÖSSAN
 • HUNDRATALS OLIKA VAL
 • VATTENTÅLIG

Läs mer om mössan

Fr. 495 kr FRÅNPRIS: 495 kr

Exclusive

 • KRISTALLKOKARD I GULD
 • SKÄRM MED GULDKANT
 • STRIMMOR I GULD
 • QUILTAT VITT FODER

Läs mer om mössan

Classic

 • TIDLÖS FAVORIT
 • BLÅGULT FODER
 • STRASSKOKARD
 • MATT LÄDERSKÄRM

Läs mer om mössan

Visa fler modeller
Det är insidan som räknas!

Det är insidan som räknas!

När du har valt vilken modell du vill ha på din studentmössa är det dags att välja stil. Du kan välja mellan flera olika modeller som alla har olika foder. Vi har quiltat foder och slätt foder, med eller utan ficka. Klassiskt blågult foder eller rockigt svart? Eller varför inte bubbelgumsrosa! Det finns något för alla smaker.

Känslan sitter i detaljerna

Känslan sitter i detaljerna

Du är unik, så det är väl klart att din mössa också ska vara det. Designa din egen mössa med en mängd olika färger och tillval. Vill du kanske ha olika färg på strimma, strukturerat mössband, ett ekologiskt svettband, en prideflagga som foder, eller varför inte en svart diamantkokard? Låt fantasin flöda.

Svart studentmössa

Sätt färg på studentmössan

Studentmössor finns i flera olika färger och modeller. Välj mellan svart eller vit mösskulle, i lunda- eller uppsalamodellen. Och varför inte lägga till emoji på toppen på mössan, ett landskapsvapen eller din skollogga? Givetvis finns flera olika färger på symbolerna att välja mellan.

Brodyr

Brodyr

Smycka mössan med vackra brodyrer. Välj mellan elva olika färger.

Kokard

Kokard

Tyg, strass, metall, kristall, juvel eller diamant? Välj din favoritkokard till din mössa.

Skärm

Skärm

Välj den skärm som passar dig bäst. Äkta läder, konstläder eller varför inte en ekologisk variant?

Foder

Foder

Ge din mössa en insida som verkligen står ut. Välj mellan en mängd olika varianter.

Designa din unika studentmössa

Designa din unika studentmössa

Designa din studentmössa helt enligt egna preferenser. Du kan själv välja att designa genom vår 3D-konfigurator eller via vårt digitala provrum där du kan se dig själv med din mössa. Det finns miljontals kombinationer att välja mellan beroende på vilka färger, typsnitt, texter och attribut du väljer på din studentmössa och vi kommer inför varje säsong med en mängd nyheter för att du ska kunna välja och vraka bland ännu fler val. Din mössa, din design, ditt pris!

Vad kostar en studentmössa

Vad kostar en Studentmössa?

Priset på din studentmössa bestämmer du alltid själv! Ju mer tillval du väljer - desto mer kostar mössan. Därför kan det vara svårt att säga exakt hur mycket din studentmössa kommer att kosta. Genom att välja "Designa Fritt", så kan du bygga på din mössa precis som du vill ha den och på samma gång hålla nere priset eftersom att du ser vilka förändringar som kostar vad.

Hur brukar man designa sin Studentmössa?

Att designa sin studentmössa ska vara kul och det är viktigt att det finns något för alla. När du designar din studentmössa hos Galio kan du välja mellan hundratals olika tillval och varianter. Det vanligaste studenter gör som designar sina studentmössor är numera att välja det som de själv tycker är snyggt, istället för att gå efter tradition. Ofta designar man studentmössan efter ett visst tema - exempelvis Guld, Silver eller Rosé på strimma, brodyr och kokard. Därefter kan man spetsa till studentmössan med en annan färg på stenen i mitten - exempelvis i sin favoritfärg eller i sin programfärg.

När det kommer till text och brodyr på mössan så väljer många att skriva sitt för- och efternamn på framsidan av sina studentmössor. På baksidan är skolans namn, klassbeteckning eller något internt och kul i topp över saker att skriva. Uppe på kullen på mössan är det absolut vanligaste att man skriver det året man tar studenten, exempelvis 2023 eller 2024.

Var kommer traditionen med studentmössor ifrån?

Det var under 1840-talet som studentmössan dök upp i de skandinaviska studentkretsarna. Och det var 1845 som de svenska studenterna för första gången använde studentmössorna. Uppsalastudenterna hade innan en studentresa till Köpenhamn bestämt att de skulle ha en gemensam huvudbonad som igenkänningstecken. Och så började det. När Uppsala studentkår bildades 1849, så beslöt de sig för att göra endel ändringar i studentmössans utseende. Tätt därpå började lundastudenterna använda samma typ av mössa och inte långt efter spred sig traditionen till andra städer i Sverige.

Vilka är Galios unikheter på Studentmarknaden?

Galio tar inför varje säsong fram nya unika attribut till studentmössan för att du ska kunna designa din mössa precis så som du vill ha den. Det finns en hel del attribut som du endast hittar hos Galio som du kan välja på din mössa. Några saker som vi är extra stolta att kunna erbjuda är våra nya kokarder Korall och Carat, med utbytbara mittstenar. Dessa kokarder är inte bara unika, utan du kan även matcha kokarderna med ett örhänge i samma utförande - för att få den där ultimata studentlooken. En annan nyhet är vår kokard Agat, en helfärgad kokard i stål, för dig som vill ha ett litet mer maskulint uttryck på din studentmössa.