Det absolut roligaste när det är dags att beställa studentmössan är att välja tillvalen. Och det finns hundratals tillval att välja emellan, men allt grundar sig faktiskt i vår grundmössa. Grundmössan är handsydd med de lyxigaste materialen, så som vattenavvisande och förstärkt kulle, för att undvika fläckar och bucklor. I denna artikel går vi igenom samtliga tillval på studentmössan i detalj, för att du ska få bra koll på vad som skiljer de olika valen åt.

Innehåll:

 

Tillval Studentmössans Kulle

Kulle

Kullen dvs den översta delen eller “toppen” på studentmössan är hos Galio alltid både vattenavvisande och förstärkt vilket hjälper dig att hålla fläckar och bucklor borta från mössan. Kullen finns i två utföranden, uppsala och lund (läs mer om skillnaden mellan modellerna här), där uppsala är den absolut vanligaste modellen. Du kan även välja mellan svart eller vit kulle. Samtliga färg och modeller är gjorda i samma material.

Symbol

Förutom att välja modell och färg på din kulle, så finns det möjlighet att ha en symbol på toppen av mössan som ett tillval. Det finns flera olika symboler att välja mellan, bl a emojis, ikoner och i vissa fall skolemblem. Symbolen på kullen kan du välja i flera olika färger, allt från vitt som blir väldigt diskret om du har en vit kulle, till färgen multicolor som verkligen syns.

Studentmössans kulle

Som tillval kan du välja både färg och modell på din kulle.

 

 

Tillval Studentmössans Insida

Foder

På insidan av studentmössan är det som syns mest fodret. Du kan välja mellan platt, quiltat och sytt. Platt foder är i polyester och fördelen med att välja ett platt foder är att det är enklare att skriva med en mösspenna inne i fodret när det väl är dags. Ett quiltat foder är av samma material som det platta men har sömmar tvärs över som ger ett snyggt mönster. Det finns ett par sydda foder att välja mellan, just nu Blågult samt Skånes och Sveriges flagga. De sydda fodren består av tyger i flera olika färger och har sömmar som går igenom fodret på olika sätt och ger ett snyggt mönster. Du ser färger och sömmar direkt i vår 3D-konfigurator.

Ficka

Du kan välja till att ha en stor eller liten ficka i din studentmössa. Har du en stor ficka så kan du plocka ut hela fodret om det skulle behövas och du får plats med både mobil och plånbok inuti mössan. Den lilla fickan är hälften så stor som den stora och du får även där plats med mobil, nycklar, kreditkort mm.

TIPS! Köp till vår GPS och placera i fickan för att inte tappa bort mössan.

Innerem

Delen på mössan som sitter mot huvudet på mössan kallas innerem och finns i flera olika material och utföranden. Välj mellan läder, hålat läder, mocka, hålat mocka, eko-läder, och konstläder. De olika materialen har olika egenskaper och vissa av dem finns i både svart och vitt. Läder är ett material som är känt för sin slittålighet, formbarhet och förmåga att släppa igenom vattenånga (exempelvis svett). En mössa med en innerem av läder sitter bra på huvudet och slits inte. Väljer du hålat läder kommer du uppleva en ännu lite svalare känsla mot huvudet.

Fördelarna med att välja mocka som ett tillval på din innerem är framförallt att det ser och känns väldigt exklusivt. Det går inte jämföra mocka med något annat material när det gäller stil och skönhet. Mocka har även en förmåga att värmeväxla, dvs det håller sig svalt när det är varmt och värmer när det är kallt. Dessutom andas mocka bra och är ett lätt material. Vår mest populära innerem är “hålat mocka”.

Studentmössans insida

Välj mellan olika foder. På bilden: Dot Navy Blue.

Tillval Mössband

Mössband

Mössbandet, dvs bandet som är under kullen, där man oftast skriver en text är gjort i sammet på våra svarta och vita modeller. Väljer du istället shiny velvet så får du ett glansigare material.

Mössband Studentmössa

Välj mellan Svart eller vitt mössband. Som tillval kan du även välja Shiny velvet som är lite glansigare.

Tillval Broderier

Brodyr

Du kan ha text på flera olika ställen på mössan. Det absolut vanligaste som majoriteten av våra kunder väljer är att ha för- och efternamn framtill på mössan. Du kan naturligtvis välja fritt när det kommer till innehållet på texten. Förutom det så kan du välja mellan tre olika typsnitt och flera olika färger som alla har olika egenskaper – du ser alla typsnitt direkt i vår 3D-mössa när du designar och adderar text som ett tillval.

Baktill på mössan skriver de flesta sin klass eller skolans namn. En variant är också att skriva årtalet man går ut.

Studentmössa Brodyr

Det vanligaste att välja när du designar studentmössan är text fram.

Tillval Skärm

Skärm

En skärm måste du ha på din studentmössa, men du kan förstås välja fritt bland våra olika material och färger. Det som är lättast att bestämma först är om du ska ha en matt eller blank skärm. Därefter kan du gå vidare till att välja material.

Vill du ha en blank skärm så är det konstläder som vi rekommenderar. Skärmen i konstläder är perfekt för dig som föredrar att hålla mössan helt vegansk, och den finns förstås som matt också.

Eko-läder är precis vad det låter som – ett ekologiskt läder gjort på spillbitar som sedan smälts samman och ger en cool struktur på skärmen.

Läderskärmen är vår mest populära skärm och är den som tål mest slitage.

Studentmössa skärm

På bilden, skärm i matt läder + söm i svart.

Tillval Kokard

Kokarder

Att välja kokard är det de flesta tycker är knepigt. Våra kokarder finns i flera olika utföranden: Tyg, Strass, Metall, Kristall, Juvel och Diamant.

 • Tygkokarden är den kokard som är standard. Den är alltid gul med en blå sten i mitten, enkelt och traditionellt!
 • Strass är liknande tyg men innehåller lite glitter som gör färgen lite mer glittrig. Strass finns i guld och silver. På stenen i mitten kan du välja mellan samtliga färger på stenen. Vill du välja den färg som matchar med ditt program så hittar du hela listan på programfärger här.
 • Metall är nästa nivå och finns med plätering i både silver och guld. Även på metall kan du välja fritt bland färgerna på mittenstenen.
 • Kristall består av vita stenar och har en bas som du kan välja färg på. Välj mellan silver, guld och rosé.
 • Juvel har samma uppbyggnad som kristall men istället för att endast byta färg på basen så har stenarna samma nyans som basen. Här kan du välja mellan svart, guld, rosé och multicolor.
 • Diamant: Vår populäraste kokard är diamant. Väljer du diamant så kan du välja guld eller silver på stenarna runt om tillsammans med basen, därefter kan du välja fritt bland våra olika färger på mittenstenen. Mittenstenen på diamant är något större än de på metall och strass.
 • Korall: En av våra nyaste och mest exklusiva kokard är Korall. Väljer du korall så kan du välja guld eller silver på plätteringen för att matcha resten av mössan.
 • Carat: En av våra nyaste och mest exklusiva kokard är Carat. Väljer du carat så kan du välja guld eller silver på plätteringen för att matcha resten av mössan.
Studentmössa kokarder

Välj mellan Tyg, Strass, Metall, Kristall, Juvel och Diamantkokard.

Ett urval av våra designförslag

Vi har en mängd olika designförslag med olika tillval på studentmössan för dig att välja om du inte vill designa helt från början. I de olika designförslagen som vi presenterar här har vi specificerat varje tillval för att du ska få en bra bild av skillnaden på tillvalen på de olika studentmössorna. Du hittar alla designförslag här >

All White

Studentmössan All White har snygga tillval helt i vitt.

Tillval på Studentmössan:

 • Kritvit kulle i sammet.
 • Vitt mössband i sammet.
 • Skärm i vitt konstläder med en vit söm. Skärmen i konstläder är perfekt för dig som föredrar att hålla mössan helt vegansk.
 • Innefodret i mössan finns i vitt i både platt och quiltat.
 • Mängder av kokardstenar
 • En eller två strimmor i vitt
All White med tillval helt i vitt

All White är en mössa med tillval helt i vitt

Blackout

Studentmössan Blackout har snygga tillval helt i svart.

Tillval på Studentmössan:

 • Svart kulle i sammet.
 • Svart mössband i sammet. 
 • Skärm i svart eco-läder med en svart söm. 
 • Innefodret i mössan finns i svart i både platt och quiltat.
 • Kokardstenen juvel i svart.
 • En eller två strimmor i svart.
Tillval i svart

Blackout är en mössa med tillval helt i svart