Katedralskolan i Lund är ett av Skånes största gymnasium och har en elevkår som arbetar mycket aktivt och engagerat tätt ihop med skolan. Vi har tagit ett digitalt snack med Nils, PR- och ekonomiansvarig i kåren!

Nils Skoog sitter sitt andra år i Katedralskolans elevkår och är numera både ansvarig för PR och ekonomi.

– Första året i kåren så var jag medieansvarig, men tog successivt på mig mer och mer ansvar. Det landade tillslut i den hybrid-roll jag har idag, berättar Nils.

Under året, som inte varit som andra år, har Katedralskolans Elevkår framförallt fått syssla med problemlösning.

– Vi försökte att hitta lösningar för att kunna ha inspark, poängjakt osv. Men mycket var svårt att genomföra eftersom att vi har så många medlemmar – flera hundra personer i ett zoom-möte blir inte superbra.

Som ett resultat på de inställda aktiviteterna så har kåren däremot inte haft några utgifter och har därför haft ett stort överskott på pengar att göra av med. Istället har kåren kunnat lägga lite extra krut på att exempelvis köpa in merchandise kläder som kan lottas ut till medlemmar.

Under våren 2020 påbörjades arbetet i vanlig ordning med att välja studentmössleverantör till de studenter som skulle börja trean på höstterminen. För Katedralskolan i Lund föll valet på Galio of Sweden, som förutom att förse studenterna med studentmössor dessutom satte upp en webbshop för alla skolans elever där de kunde köpa merchendisekläder.

– Vi valde Galio primärt för att den goda kontakten. Det var viktigt för oss att vi alltid kunde höra av oss för att bolla idéer och för att fråga saker. Det kunde Galio utan tvekan möta oss i. Alla idéer vi kom med möttes med entusiasm och våra idéer blev till handling direkt.

Nils berättar också att de insåg att kontakten i deras tidigare samarbete med ett annat företag var något som saknades:

– Vi underskattade hur viktig kontakten var innan vi påbörjade samarbetet med Galio.

Nils tar studenten sommaren 2021 och kommer då att lämna över sina ansvarsområden till en ny person på Katedralskolan. Under våren är det så här det går till hos många elevkårer och med det vilar ansvaret att välja möss-leverantörs i nästa årskulls händer. Nils och hans styrelsekollegor som under förra året gjorde ett gediget arbete med att jämföra olika företag delar med sig av dina bästa tips:

– Jämför fram och tillbaka. Fundera på vad som är viktigt för er och bolla era tankar med företagen. Alla företag har för- och nackdelar, och det som är viktigt för er är det som ska avgöra i slutändan. Tänk också på att ni ska vara nöjda med det som står i avtalet – är ni inte det är så är det alltid något som går att förhandla med företaget i fråga. Båda parter ska vara nöjda helt enkelt!