Samuel Andersson blev vald till ordförande i Hulebäcks Elevkår 2018 och satt kvar i styrelsen fram tills våren 2020 då han avgick i samband med sin student. Under Samuels tid påbörjades ett gediget arbete att utveckla kåren. 2019 utmärktes Hulebäcks elevkår till Sveriges bästa elevkår med motiveringen:

”Hulebäcks Elevkår har under många år skapat en mer givande skoltid för sina medlemmar. Det senaste året har de visat stor vilja att utvecklas och är ett föredöme när det kommer till att lyssna in sina medlemmar och ta allas förslag på största allvar. Med en tydlig vision och mål har Hulebäcks Elevkår lyckats samla nästan alla elever på sin skola och erbjuda en verksamhet som tilltalar alla elever.” (Läs hela motiveringen här >)Det är, enligt Samuel, något som elevkåren siktat på under lång tid. 

”Hela styrelsen lade ner mycket tid och energi för att verkligen anpassa verksamheten efter alla medlemmar”, berättar Samuel.

Under Samuels tid i styrelsen initierades ett samarbete med Galio of Sweden där Galio förutom att förse skolans elever med studentmössor till bra priser även såg till att elevkåren kunde erbjuda eleverna på Hulebäck kläder, accessoarer och annan merchandise.

”Samarbetet har varit perfekt. Galio har skött kommunikationen snabbt och effektivt och det har sällan varit några tveksamheter. Under alla våra förfrågningar hölls elevkåren uppdaterade under processen”, berättar Samuel.

Marcell Kapteijn, säljchef på Galio of Sweden, värdesätter samarbetet med  Hulebäcksgymnasiet högt:

”Hulebäcks elevkårs driv och uppmärksamhet gör det möjligt för oss som verksamhet att utvecklas ytterligare. Vi har under vår tid som samarbetspartner varit lyhörda för elevkårens tankar och idéer och anpassat oss efter deras önskemål.”

Med 1700 elever var valet av samarbetspartner för Hulebäck avgörande för kårens fortsatta starka position:

”Vi valde att ingå samarbete med Galio för att vi kände att vi hade bra kommunikation med Galios representanter som gav oss ett gott intryck. Bra avtalsfördelar för elevkåren och dess medlemmar avgjorde förstås också”, avslutar Samuel Andersson.